ANPC: reclama McDonald este înşelătoare

381

Spotul publicitar „Cartofii prăjiţi de la McDonald's aduc aminte de bunici” conţine 2 informaţii menite a induce în eroare consumatorii, susţine Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care solicită CNA aplicarea măsurilor legale ce se impun în acest caz, potrivit Mediafax.

ANPC reclamă 2 dintre afirmaţiile din spotul amintit. În primul rând, cartofii la care se face referire sunt cartofi congelaţi, nu proaspeţi, produs în compoziţia căruia intră, pe lângă cartofi, ulei vegetal, dextroză, stabilizator: difosfat de sodiu, precizează comunicatul emis de ANPC.

În replică, McDonald's România precizează într-un comunicat remis HotNews.ro că „McDonald's foloseşte cartofi proaspeţi, 100% naturali, selectionaţi manual din soiurile de cea mai bună calitate: Russet Burbank şi Innovator”.

În al doilea rând, spotul induce consumatorului „ideea falsă de reîntoarcere la calitatea de odinioară, de produs fabricat după metode artizanale, produsul fiind, în realitate, industrial”, informează Mediafax.

Pentru cele constatate, ANPC a sancţionat SC McDonald's SRL şi a solicitat CNA aplicarea măsurilor ce se impun.