A fost descoperită superbacteria care rezistă la tratamentul cu antibiotice

100

Enzima New Delhi Metallo-Beta-Lactamase sau NDM-1 este o superbacterie rezistentă la o serie de antibiotice şi care se pare că este foarte răspândită în India, relatează site-ul Christian Post.

Cu toate acestea, ea nu a fost descoperită de cercetătorii internaţionali decât recent, după ce mai mulţi americani s-au îmbolnăvit. Americanii din 3 zone diferite din India au făcut infecţii grave ale tractului urinar, care au fost foarte dificil de tratat.

Cercetătorii sunt îngrijoraţi de faptul că bacteria va fi răspândită foarte rapid, din cauza faptului că India este una dintre ţările cunoscute pentru turismul medical, în special chirurgia estetică, dar şi transplanturi de măduvă şi operaţii oftalmologice.

Prima dată, bacteria a fost descoperită la un pacient suedez de origine indiană, în anul 2008, după care a fost detectată în Pakistan, Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia şi Brazilia.

Un grup de cercetători în agenţi anti-microbieni, de la Universitatea din Birmingham, a avertizat că, în cazul în care nu va fi creată o "armă" împotriva virusurilor şi bacteriilor rezistenţi la antibiotice, în viitorul apropiat omenirea se va confrunta cu ameninţarea unor infecţii şi boli netratabile.