Ce să schimbi în dietă pentru a evita cancerul la sân

793

Chiar dacă uneori cancerul este rezultatul activării anumitor gene pe care le moştenim, aşa cum a fost cazul intens mediatizat al Angelinei Jolie, în multe situaţii, riscul de dezvoltare a acestei maladii poate fi redus cu ajutorul unor mici artificii în dieta ta zilnică.

Iată câteva dintre sfaturile oferite de US News pe care le poţi insera în meniul tău zilnic, pentru a reduce riscul apariţiei cancerului mamar.

În primul rând, o alimentaţie care conţine cât mai puţină carne roşie, sare şi carbohidraţi procesaţi ajută semnificativ la reducerea riscului apariţiei cancerului la sân, au arătat cercetările. În schimb, consumul fructelor, legumelor şi zarzavaturilor are efecte benefice asupra organismului tău.

Femeile cu un nivel ridicat de carotenoide şi nutrienţi din fructe şi legume au şanse mai mici de dezvoltare a cancerului, în special a acelor forme greu de tratat, arată un studiu realizat de Harvard Medical School. De aceea, un consum de fructe şi legume roşii, galbene şi portocalii constituie un remediu extraordinar. De exemplu, poţi consuma morcovi, spanac sau ardei gras roşu.

Prunele sunt un aliment minune, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi ce luptă împotriva celulelor canceroase, a arătat un studiu realizat de Universitatea Texas A&M.

Consumul de nuci a ajutat la reducerea dezvoltării tumorilor în cazul testelor pe şoarecii de laborator, a arătat un studiu întreprins în cadrul Şcolii de Medicină Joan C. Edwards de la Universitatea Marshall.

În cazul în care obişnuieşti să bei alcool, ar fi bine să iei în calcul renunţarea la acest obicei. Chiar şi un consum moderat de băuturi alcoolice conduce la creşterea riscului dezvoltării cancerului la sân, informează un studiu al organizaţiei Societatea Americană pentru Cancer.

De asemenea, evită alimentele bogate în grăsimi. Un studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute a analizat un eşantion de 2.000 de persoane care au supravieţuit cancerului. Studiul a arătat că o singură porţie zilnică de alimente cu un conţinut ridicat de grăsimi creşte riscul de a muri din cauza cancerului cu 49 de procente.

Alte sfaturi pentru o dietă care să prevină riscul apariţiei cancerului la sân, oferite de US News, încurajează un consum ridicat de fibre şi scot în evidenţă beneficiile aduse sănătăţii de un nivel crescut de vitamina D în organism.