Mărturia de credinţă a omului fără faţă

1560

Americanul Donnie Fritts a avut de făcut o alegere. Să moară, păstrându-şi faţa intactă, sau să supravieţuiască fără faţă. A ales, iar povestea sa de speranţă şi credinţă, după multe operaţii şi încercări, este una dintre cele mai emoţionante mărturii descoperite vreodată.

Cancerul de care a suferit l-a lăsat fără o mare parte din faţă şi incapabil să facă cele mai simple acţiuni, precum mâncatul sau sărutatul soţiei sale. Însă, în ciuda umilinţelor îndurate din partea celor din jur, a numeroaselor operaţii dureroase şi a regreselor înregistrate, Fritts vorbeşte deschis despre credinţa lui. Îi mulţumeşte în fiecare zi lui Dumnezeu pentru că este în viaţă, pentru că soţia lui încă îl iubeşte şi pentru că poate să ofere o speranţă celor descurajaţi.

Mesajul lui are în centru nu doar lupta acerbă împotriva cancerului, ci şi învingerea prejudecăţilor din partea celor care te consideră „altfel".

Pe 21 august 2003, Donnie Fritts a fost operat pentru a-i fi înlăturate nasul, fruntea, bolta palatină, ţesut facial şi osos, din cauza unei tumori canceroase rare şi foarte agresive. De atunci, Donnie a suferit peste 40 de intervenţii chirurgicale pentru reconstrucţia feţei, şi în prezent are o proteză care se fixează pe faţă, cu rol estetic.

După operaţii, lumea lui s-a micşorat. Donnie a început să iasă tot mai rar în public, din cauza faptului că devenea sursă de amuzament şi bătaie de joc oriunde se ducea. „Dar Dumnezeu a fost bun cu mine, cu noi. Trăiesc şi am speranţă că după toată suferinţa aceasta, mă voi simţi ca înainte de descoperirea bolii", a declarat bărbatul.