Pompierii folosesc premiul loto pentru a-și salva prietenul

26

Un grup de pompieri din Albuquerque, New Mexico, a câştigat 7.500 de euro. Mai surprinzător decât câştigul în sine este modul în care pompierii au decis să folosească premiul: o donaţie pentru un coleg care suferă de cancer.

Întreaga sumă câştigată va merge în Fondul Supravieţuitorilor de Cancer din rândul pompierilor şi va fi folosită pentru operaţia de care are nevoie Vince Cordova, de 24 de ani. Acesta a lucrat ca pompier 3 ani, după care a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală malignă de mărimea unei mingi de golf, care, din fericire, poate fi operată.

Operaţia şi tratamentul de care are nevoie Cordova costă aproximativ 750.0000 de euro şi pompierii consideră că donaţia lor este o picătură într-un ocean. Cu toate acestea, ei speră ca gestul lor să inspire la generozitate şi alţi sponsori, care să contribuie cu restul sumei necesare pentru recuperare, relatează Christian Post .

Cordova va fi internat în Centrul Medical St. Vincent, Los Angeles, marţi dimineaţă, iar operaţia va avea loc miercuri la ora 10 dimineaţa (ora locală).