Fostă anorexică: „Bătălia se dă în minte. Imaginea lui Dumnezeu este diversă”

107

După ce şi-a făcut cunoscută povestea în prima ei carte, Jena Morrow a fost copleşită de numărul mare al celor care i-au scris şi i-au povestit despre propriile lor bătălii cu tulburările de alimentaţie. Acum, Jenna a pregătit o a doua carte motivaţională.

Într-o societate care promovează mesaje amestecate, Jenna vorbeşte celor care s-au confruntat sau încă se confruntă cu anorexia, bulimia sau alte tulburări de alimentaţie. Soluţia pe care o sugerează ea, care s-a luptat cu anorexia, este mărturisirea acestui secret cuiva de încredere, care ar putea să ofere consiliere şi susţinere morală a celor care vor să se vindece.

De asemenea, terapeuţii sugerează că persoanele care suferă de aceste tulburări trebuie să solicite ajutor şi cu privire la cauza aceptor afecţiuni. De regulă, majoritatea celor care suferă de tulburări de alimentaţie au antecedente de depresie. De aceea, reabilitatea fizică trebuie să fie însoţită de cea psihologică şi mentală.

„Lupta se dă în mintea noastră, deoarece aceste tulburări sunt asociate cu izolarea şi ruşinea. Dar noi suntem lucrarea mâinilor lui Dumnezeu. Suntem capodopera Lui. Suntem creaţi după Chipul Lui şi suntem diverşi", a declarat Jenna pentru Christian Post.