Anglia: Creşte numărul bărbaţilor homosexuali infectaţi cu HIV

119

Autorităţile medicale din Anglia relevă faptul că procentul bărbaţilor homosexuali infectaţi cu HIV a crescut cu 21% numai în Londra.

Potrivit experţilor în sănătate, această creştere este consecinţa unui consum de droguri din ce în ce mai mare şi a relaţiilor homosexuale neprotejate, aceasta devenind din nou cea mai gravă problemă a sistemului de sănătate în Regatul Unit. Numai în Londra s-au înregistrat 1.720 de noi cazuri de HIV în anul 2012, aceasta însemnând o creştere de 8% notează Christian Telegraph.

De asemenea, jurnalul medical Lancet mai indică şi faptul că numărul bărbaţilor homosexuali care întreţin relaţii sexuale neprotejate a crescut. Mai mult decât atât, aceştia iau aceleaşi medicamente pe care le iau prietenii lor infectaţi, crezând că în felul acesta pot întreţine relaţii neprotejate fără riscul de a se infecta ei înşişi, lucru care în mod evident, nu este eficient.

Directorul de la National Aids Trust (NAT) insistă asupra faptului că, dată fiind situaţia actuală şi gravitatea ei, tratarea şi remedierea acestei probleme trebuie să devină o prioritate.