Cercetătorii israelieni perfecţionează o nouă terapie anti-HIV

14

O echipă de cercetători israelieni a anunţat că a reuşit să distrugă celule infectate cu virusul HIV, fără a afecta celulele sănătoase din organism, notează Mediafax. Este vorba despre un tratament pe bază de peptide, care antrenează autodistrugerea celulelor infectate cu virusul HIV.

   

    După două săptămâni de teste în laborator, celulele vizate nu au reapărut şi se „poate concluziona că ele au fost distruse", a declarat cercetătorul israelian Abraham Loyter. Cercetătorii care au realizat acest studiu spun că tehnica pe care au pus-o la punct va putea conduce la o nouă terapie generală împotriva virusului HIV.

    Cercetători americani au anunţat, în iulie a.c., descoperirea a doi anticorpi capabili să blocheze cele mai multe tulpini ale virusului HIV, fiind creată astfel oportunitatea de a produce un vaccin anti-SIDA care să fie eficient.

    În perioada 2-4 septembrie, peste 100 de medici specialişti şi profesori universitari au participat la întâlnirile Şcolii Internaţionale organizată de Centrul de Excelenţă Clinică HIV din Constanţa. S-a discutat despre abordarea multidisciplinară şi individualizată a persoanei HIV pozitive şi despre comportamente de risc şi aderenţă la tratamentul antiretroviral, conform Fundaţiei ADV România.