Cancerul de sân este mai agresiv în cazul femeilor de culoare

41

Femeile tinere de culoare din Marea Britanie sunt mai predispuse la a suferi un cancer de sân mai agresiv şi cu un pronostic mult mai rău decât alte femei, potrivit cercetărilor recente.

Femeile tinere de culoare din Marea Britanie sunt mai predispuse să dezvolte un cancer de sân mai agresiv şi cu un pronostic mult mai rău decât alte femei, potrivit cercetărilor recente.

Se pare că acest lucru se întâmplă deoarece tumorile pe care le dezvoltă aceste femei au nişte componente genetice diferite de cele ale tumorilor altor femei, componente care nu răspund la tratamentul obişnuit, spre exemplu, cel cu tamoxifen, notează BBC.

Studiul, publicat în British Journal of Cancer, s-a desfăşurat la Univeristy of Southampton, și a vizat un eșantion de 3.000 de femei din Marea Britanie, dintre care 118 erau femei de culoare, care aveau vârste sub 40 de ani în momentul în care au fost diagnosticate cu cancer de sân. S-a constatat că, în afară de factori precum greutatea corporală, variaţiile în ceea ce priveşte tratamentul, rasa juca un rol important în ceea ce priveşte pronosticul.

Dr. Ellen Copson şi colegii săi au arătat că aceleaşi lucruri s-au descoperit şi în SUA, ceea ce înseamnă că poate fi vorba de o tendinţă la nivel internaţional, însă mai este nevoie de multe studii pentru a descoperi exact cauzele acestui fenomen. Oricum ar fi, cercetătorii subliniază nevoia controalelor periodice, pentru a detecta un posibil cancer de sân în fază incipientă.