Coca Cola, interzisă în Bolivia „din cauza apocalipsei"

420

Autorităţile au luat această decizie din cauza apropiatului final al calendarului mayaş, pe data de 21 decembrie, consideat de unii şi momentul sfârşitului lumii.

Totodată, Coca Cola băutura va fi înlocuită de mocochinchi (o băutură din piersici), iar interzicerea băuturii va face parte din festivităţile dedicate sfârşitului capitalismului şi începutul unei vieţi culturale adevărate.

Două dintre elementele acestei vieţi culturale sunt păstrarea distanţei faţă de produsele de fast food produse de McDonald's, care s-a recent din Bolivia din cauza falimentului şi încurajarea consumului de Coca Colla. Această băutură se produce în Bolivia din 2010 şi este preparată pe baza frunzelor adevărate de coca. Nu doar denumirea este asemănătoare cu cea a băuturii nord-americane, dar şi eticheta, aproape identică.

În afară de invocarea presupusei apocalipse din decembrie, un alt motiv al popularităţii reduse a acestor produse foarte iubite de nord-americani este şi conservatorismul culinar al localnicilor.