Colgate vrea să patenteze o periuţă cu cafeină

83

Grupul Colgate-Palmolive doreşte să patenteze o periuţă high tech, care să elibereze în timpul periajului diferite substanţe, precum cafeina, medicamente sau substanţe energizante.

Chimicalele vor putea fi eliberate de această periuţă în timpul periajului şi se încadrează în mai multe categorii: arome naturale (lămâie sau măr pentru copiii cărora nu le place să se spele pe dinţi sau mentă şi capsaicină pentru o senzaţie de răcoare sau de căldură), cafeină (pentru cei care au probleme cu trezitul dimineaţa), analgezice (pentru diferitele dureri resimţite) sau substanţe care suprimă senzaţia de foame. Plasturii care vor emena aceste arome vor putea fi schimbaţi la fiecare trei luni pentru a-şi păstra eficienţa.

Creatorii acestor periuţe speră că invenţia lor va rezolva o serie de probleme pe care le au clienţii şi care îi împiedică pe aceştia să se spele pe dinţi mai des, se arată în textul patentului solicitat.

Nu se ştie însă dacă aroma de cafeină va primi aprobarea, după ce Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a interzis o gumă de mestecat ce conţinea cafeină, din cauza efectelor negative ale acestei substanţe.