Doctor australian vrea să „vindece” homosexualitatea prin castrare chimică

58

Autorităţile din Australia i-au interzis unui doctor, membru al sectei Exclusive Brethren, să mai practice medicina, după ce acesta i-a prescris unui tânăr de 18 ani un medicament cu efect de castrare chimică, când acesta a venit să îi ceară ajutorul după ce şi-a dat seama că este homosexual.

În februarie 2008, Mark Christopher James Craddock, în vârstă de 75 de ani, i-a prescris tânărului de 18 ani cinci doze de Cyprostat, o terapie anti-androgen, în timpul unei consultaţii medicale care nu a durat mai mult de 10 minute.

Pacientul, şi el membru al Exclusive Brethren, a depus o plângere la Health Care Complaints Commission, după ce liderul comunităţii religioase l-a trimis la dr. Craddock, pentru că acesta avea medicamente „care îi vor rezolva problema". Tânărul nu a primit niciun fel de consultare psihologică sau consiliere religioasă.

Comunitatea Exclusive Brethren are mai mult de 40.000 de membri în toată lumea. Ei cred cu tărie în familia tradiţională, ca una dintre cele mai mari binecuvântări ale lui Dumnezeu pentru om.

Craddock nu este singurul doctor care a încercat să vindece homosexualitatea. În 2010, dr. Maria New din New York, SUA, făcea experimente injectând fetuşi cu steroizi în scopul de a face fetele să arate „mai feminin" şi să reducă şansele de a deveni gay, conform Huffington Post.

Cercetătorii încă încearcă să determine dacă homosexualitatea este o boală sau nu. Asociaţia Psihiatrică Americană a scos homosexualitatea de pe lista de boli în urma studiului Hooker, efectuat în 1957. Recent însă, organizaţia Family Research Institute a realizat un studiu care îl contrazice pe acesta, susţinând că homosexualitatea ar fi o tulburare psihică. Asociaţia Psihiatrică Americană a condamnat tratamentul pentru homosexualitate din cauza numeroaselor efecte negative, precum depresie şi comportament autodistructiv.