Doctorii se tem de un nou tip de gonoree, pentru care nu au tratament

449

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a clasificat un nou tip de gonoree, rezistentă la antibiotice, ca o ameninţare urgentă pentru publicul american.

Gonoreea, o boală transmisă sexual, a fost inclusă de CDC în top trei al celor mai periculoase infecţii rezistente la tratament, care au și cel mai mare impact clinic și economic și în prezent, au și cea mai mare incidenţă. Mai mult decât atât, sunt și cele mai ușor de transmis și au cele mai puţine opţiuni de tratament.

„Este un coșmar. Suntem la marginea prăpastiei unde ne apropiem de era post-antibiotice," a declarat Steve Solomon, directorul departamentului de epidemiologie și analiză al CDC. În trecut nu era o problemă, pentru că timp de 50-60 de ani „antibioticele au curs pe bandă rulantă". Acum foarte rar se mai produc antibiotice noi.

Doctorii avertizează că în acest caz, cea mai bună metodă de tratament este prevenirea infecţiei, printr-o igienă personală riguroasă, dar și prin reevaluarea tendinţei doctorilor de a prescrie antibiotice când nu este nevoie de ele, scrie Catholic Online.