Beţivii ajunşi la Urgenţe îşi vor plăti singuri spitalizarea

47

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, în unanimitate, iniţiativa legislativă potrivit căreia pacienţii care ajung în serviciile de urgenţă în urma intoxicaţiei etilice vor deconta costurile spitalizării, a anunţat deputatul Tudor Ciuhodaru, citat de Mediafax.

   

    Deputatul a spus că, prin aplicarea acestei legi, s-ar economisi o sumă considerabilă, ţinând cont că pentru fiecare zi de internare se decontează cam 570 de lei, iar pentru un pacient internat în regim de internare continuă – 1.500 lei.

    "Din păcate, în vremuri de criză, lucrurile nu stau roz în sănătate, iar resursele limitate pe care le avem, şi vorbesc atât de cele materiale, cât şi de cele de personal, ar putea fi utilizate uneori mai cu folos atunci când vorbim de proteza unui bătrân sau proteza valvulară a unui copil," a justificat deputatul. Proiectul urmează să fie dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor. Acesta a fost adoptat, anterior, de Senat.

   O statistică a Ministerului Sănătăţii arată că 16% dintre români sunt consumatori obişnuiţi de băuturi alcoolice şi 10% din populaţie suferă din cauza problemelor cu alcoolul, scria anul trecut, ziarul Gândul. O statistică dată publicităţii de Agenţia Naţională Antidrog arată că unul din şase români consumă în mod frecvent băuturi alcoolice tari. Cifrele arată că în Europa peste 25% dintre decesele înregistrate în rândul bărbaţilor între 15 şi 29 de ani sunt cauzate de consumul de alcool.