Femeile din Africa de Sud nasc copii cu malformaţii ca să ia ajutoare de la stat

300

Sărăcia este atât de severă în Africa de Sud, încât pentru multe femei, singura sursă de venit este alocaţia de la stat. Însă în ultimii ani, unele femei beau alcool contrafăcut, din drojdie şi acid de baterie, pentru a naşte copii cu handicap şi pentru a primi o sumă mai mare de bani.

Situaţia a fost descoperită de jurnaliştii de la Daily Mail în oraşul sud african Eastern Cape. Pentru a primi o alocaţie de aproape cinci ori mai mare decât restul mamelor, femeile din Eastern Cape consumă până la cinci sau şase sticle de alcool pe zi, pentru a fi sigure că vor naşte copii cu dizabilităţi.

Printre simptomele de care suferă nou-născuţii la venirea pe lume se numără defecte fizice şi de vorbire, dificultăţi de învăţare şi probleme de comportament. Alocaţia unui copil sud-african se ridică la 18 lire sterline, însă unul cu dizabilităţi primeşte de la statul sud-african 87 de lire sterline.

În afară de multiplele handicapuri cu care se nasc, nou născuţii din zonă suferă, la naştere, şi de sindromul alcoolismului fetal, fenomen aflat într-o continuă creştere din 2002, potrivit rapoartelor OMS.