Val de intoxicaţii cu alcool contrafăcut, în Cehia

76

Douăzeci de persoane au murit în Cehia din cauza intoxicaţiei cu alcool contrafăcut. Poliţia anchetează implicarea a 22 de persoane în acest caz.

Regiunile situate în nord-estul şi estul ţării sunt cel mai greu afectate de valul de intoxicaţii fără precedent. Un prim caz de intoxicaţie cu alcool contrafăcut a fost descoperit în această săptămână şi în Praga. Circa 40 de persoane erau spitalizate duminică din cauza intoxicaţiilor cu alcool contrafăcut, relatează Agerpres.

În mod obișnuit, asemenea otrăviri sunt rare în Cehia, dar oficialii statului și reprezentanţii industriei băuturilor spun că vânzarea alcoolului contrafăcut este în creștere, ocupând cam 10-20 de procente din piaţă, notează Radio Europa Liberă.

În urmă cu o săptămână, guvernul Cehiei a decis interzicerea vânzării de băuturi alcoolice la chioșcuri după ce a 16-a persoană a murit în urma consumului de metanol otrăvitor.

Autorităţile sanitare poloneze au interzis vânzarea în ţară a băuturilor tari provenite din Republica Cehă, cu excepţia berii şi a vinului, adaugă AFP.