Britanicii ar putea interzice fumatul în mașină

66

Fumatul în mașină este mai periculos decât inhalarea noxelor de pe ţeava de eșapament, susţine Douglas Noble, expert în sănătate publică, în cadrul Asociaţiei Medicale Britanice (BMA).

„În mașini, concentraţia de particule este de 27 de ori mai mare decât în casa unui fumător și de 20 de ori mai mare decât într-un pub, în zilele în care fumatul în locuri publice este permis," a explicat Noble, pentru Daily Mail. Specialistul este de părere că o interdicţie a fumatului în mașini e necesară nu doar pentru a proteja sănătatea englezilor, ci și pentru a diminua necesarul bugetar pentru tratarea bolilor asociate fumatului.

Membrii BMA au votat în favoarea unei propuneri legislative care vizează interzicerea fumatului în mașină, impunerea de restricţii privind orele de vânzare a alcoolului și stabilirea unui plafon minim de preţ pentru alcool.

Asociaţia speră să poată convinge guvernul britanic să înăsprească prevederile legale, deși cei care se opun regulilor mai stricte spun că acestea ar restrânge prea mult libertatea personală a indivizilor.