E.coli, cea mai gravă epidemie de acest tip, din lume

186

Epidemia care a provocat 3.255 de îmbolnăviri în lume și nu mai puţin de 35 de decese pe continentul european a fost apreciată drept cea mai gravă epidemie cauzată de bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) înregistrată vreodată.

„Până în prezent, acest val de cazuri de Eceh şi de sindrom hemolitic şi uremic (SHU) din Germania este cel mai important înregistrat în lume," a afirmat Nele Boehme, o purtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), din Germania, citează Mediafax.

Timp de mai multe săptămâni, autorităţile Germane au avut dificutăţi în a identifica originea contaminării care a condus la 34 de decese pe teritoriul ţării. Sâmbătă, sursa a fost confirmată ca provenind din seminţele germanate de la o fermă bio din nordul ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a menţionat că cele 3.255 cazuri de îmbolnăviri semnalate la nivel mondial au fost înregistrate în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite) și, cu cinci excepţii, toate cazurile de contaminare au legătură cu Germania.