Fetele obeze au un risc crescut de scleroză multiplă

198

În afară de multiplele riscuri la care sunt expuse fetiţele ce suferă de obezitate infantilă, cercetătorii au mai găsit unul foarte serios: un risc crescut de scleroză multiplă.

Astfel, fetele care suferă de obezitate au un risc de trei sau patru ori mai mare de a dezvoltă scleroză multiplă decât fetele cu o greutate normală. Totuşi, studiul nu a demonstrat ca greutatea în plus determină apariţia sclerozei multiple, ci că obezitatea crescută înseamnă mai multe diagnosticări cu această boală neurologică, informează Inquisitr.

Jumătate dintre copiii şi adolescenţii cu scleroză multiplă testaţi erau şi obezi, în comparaţie cu 37% dintre copiii şi adolescenţii cu greutate normală. „Descoperirile noastre sugerează co obezitatea infantilă are potenţialul de a creşte mortalitatea din cauta sclerozei multiple", au declarat cercetătorii ce au realizat studiul.

Scleroză multiplă este o boală neurologică rară, în care sistemul imunitar al corpului distruge stratul protector care acoperă nervii. Boala afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării şi nervii optici şi poate provoca dificultăţi în forţa şi controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mentale.