Google face o hartă mondială a sănătăţii mintale

22

Cei de la Google au în plan să folosească tendinţele în căutările utilizatorilor din toată lumea pentru ca, în funcţie de ele, să alcătuiască o hartă mondială a tulburărilor de sănătate mintală, informează MedicalDaily.

Studiul, care va fi publicat în American Journal of Preventive Medicine în luna mai, îi va ajuta pe oamenii de știinţă să detecteze tulburările psihice așa cum niciun alt studiu nu a mai făcut-o până acum. Cercetări anterioare au arătat că numărul căutărilor care au legătură cu tulburările psihice majore urmează cursul anotimpurilor. Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că tulburările specifice cresc odată cu apropierea iernii.

De asemenea, pe parcursul verii, oamenii tind să aibă tulburări de alimentaţie (37% din americani), deficit de atenţie, cunoscut și sub numele de ADHD (28%) și tulburări obsesiv-compulsive (OCD), conform aceluiași studiu.

„Internetul este cel care schimbă regulile jocului", a declarat John Ayers, profesor la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea de Stat din San Diego. „Prin monitorizarea pasivă a modului în care indivizii fac diferite căutări online, putem vedea în mintea lor, figurat vorbind, și putem înţelege tiparele de sănătate publică.“

"Descoperirile pot ajuta cercetătorii din domeniul sănătăţii mintale să genereze noi ipoteze de studiu în timp ce explorează diferite tendinţe în timp real“, a declarat şi Benjamin Althouse, cercetător și doctorand la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins. „De exemplu, putem avansa în cercetările făcute, explorând modele cotidiene ale căutărilor făcute online, și poate chiar să găsim un răspuns la influenţa zilei de luni (Monday Effect)", a adăugat Althouse. „Potenţialul este nelimitat."