Jocurile video, bune pentru oamenii în vârstă

65

Conform ultimelor studii, un cadou bun pentru persoanele în vârstă ar fi un joc video. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, persoanele în vârstă care ocazional s-au jucat jocuri video arată niveluri mai bune în ceea ce priveşte starea de bine, comparativ cu cei care nu au jucat astfel de jocuri.

Scopul studiului a fost de a determina diferenţele psihologice care apar între persoanele de peste 63 de ani care folosesc jocurile video şi cei care nu se joacă jocuri digitale. Analiza acestor diferenţe psihologice a ţinut cont de starea de bine, depresia şi socializarea.

Studiul a implicat 140 de participanţi, cu o medie de vârstă de 77 de ani, împărţiţi pe trei grupe: cei care jucau jocuri video regulat, cei care jucau doar ocazional şi cei care nu jucau deloc.

Rezultatele arată că ar exista o legătură între aspectele emoţionale ale procesului de îmbătrânire şi jocurile digitale. Cei care au fost cei mai activi în studii au avut cele mai bune rezultate, din punct de vedere psihologic.