Migdalele, nucile, nucile de acaju şi arahidele, surse de sănătate

1209

Deşi migdalele, nucile, arahidele au o reputaţie rea din cauza faptului că sunt prezentate ca snack-uri sărate, pline de grăsime şi de calorii, consumul lor este foarte recomandat, pentru prevenirea anumitor boli, notează Huffington Post.

Persoanele care au inclus în alimentaţia lor nucile, spre exemplu, nu trebuie să limiteze consumul lor. Un nou raport publicat în American Journal of Clinical Nutrition, care a adunat concluziile a 31 de studii, a arătat că nucile contribuie la scăderea greutăţii şi nicidecum nu produc obezitate. Pe lângă aceste concluzii, s-au mai constatat următoarele :

– Reducerea stresului: nucile, alimente ce conţin acid alfa-linolenic protejează corpul de efectele devastatoare ale stresului. Migdalele, bogate în vitamina E, vitamina B şi magneziu întăresc sistemul imunitar, mai ales atunci când este atacat de stres.

– Prevenirea bolilor cardiovasculare: nucile, migdalele, arahidele, alunele, pot contribui la reducerea riscului de a suferi boli cardiovasculare. Acest lucru se datorează faptului că acestea conţin anumite grăsimi care protejează inima şi fibre.

– Prevenirea cancerului de plămâni: o alimentaţie bogată în fistic contribuie la prevenirea cancerului de plămâni datorită, se pare, unui tip de vitamina E, gamma-tocopherol.

– Menţinerea greutăţii: acest lucru se datorează faptului că sunt alimente săţioase, care sunt metabolizate mai greu de organism.

– Reducerea colesterolului: o nucă pe zi ar putea reduce colesterolul „rău" şi trigliceridele.

– Prevenirea cancerului de prostată: nucile de Brazilia protejează împotriva cancerului de prostată, datorită conţinutului de seleniu.

– Prevenirea degenerării cognitive: nucile, arahidele, datorită vitaminei B, protejează sănătatea neuronilor şi, de asemenea, şi memoria.

– Protejează fertilitatea masculină: nucile, migdalele, alunele pot îmbunătăţi calitatea spermei în ceea ce priveşte vitalitatea, motilitatea şi morfologia. De asemenea, fisticul are un rol important în prevenirea disfuncţiei erectile.