Motivul pentru care adevărata noastră vârstă este cu 15 ani în plus

370

Adulţii din ziua de azi au o sănătate atât de precară, încât organismul este cu 15 ani mai în vârstă comparativ cu cel al bunicilor la aceeași vârstă, spun cercetătorii.

Studiind 6.000 de adulţi cu vârste între 20 și 50 de ani, pe o perioadă de 25 de ani, cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică și Mediu din Olanda au ajuns la concluzia că, din punct de vedere al sănătăţii, generaţiile tinere sunt de fapt cu 15 ani mai în vârstă.

Studiul publicat în revista European Journal of Preventive Cardiology arată că generaţiile tinere au o sănătate metabolică precară, enumerând diverse afecţiuni, inclusiv probleme cu tensiunea și greutatea. La 30 de ani bărbaţii au un risc cu 20% mai mare să fie obezi decât aveau la vârsta lor generaţiile trecute, iar în cazul femeilor riscul este dublu faţă de acum 10 ani.

„Generaţiile de adulţi născute recent stau mult mai prost decât predecesorii lor (n.r. în ceea ce privește sănătatea metabolică)", a declarat autorul studiului, conform Daily Mail.