Comunicarea pe Facebook duce la relaţii nesatisfăcătoare în cuplu

315

Psihologii de la Universitatea Oxford avertizează cuplurile că utilizarea reţelei sociale ar putea avea un impact negativ asupra relaţiei.

Cercetătorii au descoperit că soţii și soţiile care vorbesc între ei prin folosirea unor asemenea moduri de comunicare se simt mai nesatisfăcuţi în ceea ce privește mariajul.

Psihologii au cercetat toate mediile comune de comunicare folosite de 3.500 de cupluri. Acestea au inclus Facebook, Twitter, emailuri, sms-uri și mesageria instant. Cei care foloseau mai mult de cinci canale diferite pentru a comunica cu persoana iubită au înregistrat o scădere de 14% în ceea ce înseamnă un nivel mediu de satisfacţie în relaţie.

Dr. Bernie Hogan, de la Oxford Internet Institute, sugerează că lipsa de armonie în căsătorie ar putea fi declanșată de stresul și presiunea de a menţine constant deschise atâtea căi diferite de comunicare. „În ultimii zece ani ne-am îmbătat cu noile tehnologii apărute în media. Acum realizăm că abstinenţa de la ele nu e bună, dar nici suprautilizarea lor nu este bună", citează Daily Mail.