Noul coronavirus, transmis deja la personalul medical

57

La două zile după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că noul coronavirus poate fi transmis de la om la om, autorităţile saudite au confirmat că doi dintre cei şase pacienţi fac parte din personalul medical al spitalului unde sunt trataţi pacienţii.

„Aceasta este prima dată când avem o dovadă suficient de solidă şi rapidă a unei astfel de infectări", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei, cu sediul la Geneva. Cei doi pacienţi infectaţi, o femeie şi un bărbat, sunt internaţi în spital. Bărbatul este în stare critică, iar starea femeii este stabilă.

Arabia Saudită este ţara în care s-au înregistrat cele mai multe infectări, aproximativ 30, dintre care jumătate mortale. Alte cazuri s-au înregistrat în Iordania, Qatar, Germania, Marea Britanie şi Franţa.

Coronavirusul cauzează probleme respiratorii, provocând pneumonie şi uneori insuficienţă renală. Chiar dacă virusul are o putere mică de transmitere în prezent, şansele de supravieţuire sunt extrem de mici, fiind chiar mai agresiv decât SARS (sindromul respirator acut sever), notează EuroNews.