Nucile esenţiale pentru sănătatea inimii

205

În ultimii ani, studiile au început să indice nucile ca o alternativă de a stimula sănătatea inimii, dar majoritatea rezultatelor au avut un eșantion de studiu limitat.

Acum, cercetătorii conduși de Marta Guasch-Ferré, un asociat în domeniul cercetării la Departamentul de Nutritie al Școlii de Sănătate Publică Harvard TH Chan din Boston, au efectuat o revizuire la scară largă a mai multor studii care analizează legătura dintre consumul de nuci și sănătatea cardiovasculară.

Această recenzie actualizează rezultatele unei metaanalize anterioare publicate în 2009 ce a inclus 13 studii clinice și a fost publicată în Jurnalul American de Nutriţie Clinică.

Această gustare delicioasă bogată în acizi grași nesaturaţi, fibre, proteine, vitamina E, folaţi și minerale, cum ar fi potasiul, zincul și magneziul, dar și substanţe bioactive, cum ar fi fenolii și fitosterolii, poate fi cheia pentru sănătatea inimii și o îmbătrânire sănătoasă, reducând semnificativ riscul de accident vascular cerebral sau de boală coronariană.

Dar beneficiile nucilor nu se opresc aici. Unele studii sugerează că o mână de nuci ne poate ajuta să trăim mai mult, să ne îmbunătăţim memoria și să ne întărim creierul.

Aceste capsule naturale de sănătate, așa cum le-a numit Guasch-Ferré într-un studiu pe care MNT l-a raportat anul trecut, pot face minuni pentru sistemul nostru cardiovascular.