Consumatorii de ciocolată suferă mai des de depresie

908

Experţii au ajuns la concluzia că cei care mănâncă regulat ciocolată sunt mai deprimaţi. O echipă de cercetători a Universităţii California, din SUA a efectuat un studiu în Arhivele de Medicină Internă, care au relevat că cei care mănâncă cel puţin un baton de ciocolată pe săptămână sunt mai depresivi decât cei care mănâncă doar sporadic.

„Există o strânsă legătură între ceea ce mâncăm și felul cum ne simţim. Mulţi oameni au poftă de anumite mâncăruri atunci când sunt stresaţi sau deprimaţi,” a explicat Bridget O’Connell, medic în cadrul organizaţiei pentru sănătate mentală Mind. Cercetătorii nu au ajuns însă la concluzia dacă depresia a fost cauzată direct de consumul de ciocolată, sau dacă cei care suferă de depresie au tendinţa să mănânce mai multe dulciuri. (Sursa: BBC)