A scăpat de jumătate din greutate, pentru jumătatea lui

1536

Un om diagnosticat cu obezitate morbidă, căruia doctorii i-au mai dat doi ani de viaţă, a reuşit să piardă peste jumătate din greutate cu ajutorul şi încurajarea iubitei din liceu cu care ulterior s-a şi căsătorit.

Călătoria de la 204 kilograme la forma în care este astăzi a pornit de la o plimbare de 30 de secunde, spune trainerul american Lee Jordan. După ce a încercat o serie de metode „miraculoase” de slăbit, singurul lucru care l-a ajutat cu adevărat a fost disciplina şi rutina exerciţiilor şi a dietei pe care le-a respectat cu rigurozitate.

Pe lânga aceste obiceiuri, care l-au ajutat la început, Lee Jordan a slăbit destul de mult încât să îi fie permis un procedeu chirurgical în regiunea stomacului care îi limita cantitatea de alimente ingerate la o singură masă, relatează Reuters.

Lecţia pe care a învăţat-o Jordan din această experienţă a fost că „oamenii aflaţi faţă în faţă cu o schimbare extraordinară cred că la rândul lor au de făcut ceva extraordinar, dar nu este cazul; secretul este să faci ceva obişnuit, ordinar, în fiecare zi.”

Ca şi adolescent, Lee avea o greutate normală pentru înălţimea lui, aproximativ 80 de kilograme, dar undeva după 20 de ani el a început să ia în greutate, mâncând între 8.000 şi 12.000 de calorii în fiecare zi. Astfel, a ajuns să aibă peste 200 de kilograme. În prezent, cu ajutorul partenerei de viaţă, acesta a ajuns din nou la o greutate normală care îi permite un stil de viaţă sănătos.

Revederea prietenei lui din liceu, la 20 de ani de la absolvire, a fost catalizatorul de care avea nevoie pentru a începe transformarea care avea să îi salveze viaţa. Se întâmpla în anul 2008. Beth, devenită azi soţia lui Lee, i-a trimis acestuia o scrisoare ca să își respecte promisiunea pe care o făcuse unei mătușe. În scrisoare, ea își cerea iertare pentru rănile pe care i le-a provocat atunci când s-au despărţit și care l-au împins pe Lee pe drumul spre obezitate.

Prima întâlnire a celor doi după atâţia ani a venit cu propriile ei surprize pentru amândoi, el neanunţând-o pe Beth despre obezitatea lui, spunându-i doar că are ceva kilograme în plus, iar ea, văzându-l, în loc să fie dezgustată de aspectul lui fizic, l-a încurajat să-şi schimbe viaţa.

În prezent, cei doi sunt antrenori certificaţi şi chiar au propria afacere sub forma unei tabere de fitness în Jacksonville din Florida în care ajută femeile să scadă în greutate. Lee mai participă și la evenimente atletice, precum maratoane şi triatlonuri și e convins că problemele lui cu greutatea sunt și vor rămâne de domeniul trecutului.

Foto: captură YouTube