Dubai oferă aur celor care reuşesc să slăbească

283

Dubai, oraşul opulenţei şi al exceselor, prezintă o ofertă tentantă pentru cei care ţin un regim pentru a slăbi: oferă un gram de aur pentru fiecare kg pierdut în decurs de o lună, cât durează această iniţiativă.

În încercarea de a lupta împotriva fenomenului obezităţii, tot mai prezent în ţară, autorităţile din Dubai şi-au propus să-i impulsioneze semnificativ pe cei care doresc să slăbească. Statisticile şi un raport recent al ONU relevă faptul că în Golful Arab există cea mai mare concentrare de populaţie obeză: în Kuwait, 42% din populaţie este obeză, în Arabia Saudită, 35%, în Emiratele Arabe Unite, 33% şi în Qatar, 33%, notează worldnews.nbcnews.com.

Potrivit unui studiu al OMS, 30,2% dintre bărbaţi şi 43% dintre femei în Emiratele Arabe Unite sunt obezi. De asemenea, un studiu realizat pe 1.400 de copii arată că 1 din 3 este obez. Experţii în domeniu cred că aceste rezultate sunt consecinţa lipsei de exerciţiu fizic şi a consumului de alimente fast-food. Odată cu descoperirea petrolului şi comercializarea acestuia în anii ´60, stitlul de viaţă s-a schimbat, implicând o cultură urbană caracterizată de sedentarism.

Proiectul „Your weight in gold" (Greutatea ta în aur) constă în a dărui fiecărui participant, un gram de aur pentru un kg pierdut. Mai mult, primii trei participanţi, care au pierdut cel mai mult, vor putea participa la o tragere la sorţi a unei monede de aur în valoare de 5.545 de dolari.

Acest proiect a fost lansat în timpul Ramadanului, ceea ce pare a fi o bună opţiune, deoarece este momentul care le aminteşte celor care îl ţin cât de multe beneficii poate aduce sănătăţii pierderea kilogramelor în plus. Până acum au mai fost iniţiative care să promoveze un stil de viaţă sănătos, precum „Yalla Walk" sau „Let's Walk ", care oferea în dar maşini celor care pierdeau greutate mergând prin parcurile din Dubai.