OMS vrea să vaccineze 20 de milioane de copii împotriva poliomielitei

20

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că va depune un efort pentru ca 20 de milioane de copii din Siria și ţările vecine să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei, boală infecţioasă care a reapărut din cauza războiului civil.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat descoperirea a cel puţin 10 cazuri de poliomielită în Siria, unde vaccinarea a scăzut puternic în timpul războiului civil. Mai mult decât atât, experţii au atras atenţia cu privire la riscul sporit de contagiere, prin răspândirea refugiaţilor sirieni în ţări vecine și în Europa, precum și prin nivelul scăzut de vaccinare în ţări precum Bosnia-Herţegovina, Ucraina și Austria.

„Vaccinarea doar a refugiaţilor sirieni, cum a recomandat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, este necesar să fie considerată insuficientă. Sunte necesare măsuri mai complete", a declarat OMS. Pentru acest motiv, se va organiza cea mai mare campanie de vaccinare pentru Orientul Mijlociu.

În Siria este prima epidemie de poliomielită din 1999. Zece copii au rămas paralizaţi în ultimele zile și alte sute de mii de copii din regiune sunt în pericol de a păţi același lucru. OMS aproximează că va dura cel puţin 6 luni de zile pentru a imuniza întreaga zonă, scrie Catholic Online.