Pediatrii americani: Circumcizia e benefică pentru sănătate

271

În timp ce Germania a hotărât să scoată circumcizia în afara legii, pediatrii din Statele Unite spun că avantajele procedurii sunt mai mari decât riscurile ei și că susţin părinţii care aleg să își circumcidă copiii.

Cel mai influent grup de pediatri din Statele Unite, Academia Americană a Pediatrilor, a lansat luni o declaraţie în care evidenţiază că procedura circumciziei – în prezent efectuată de tot mai puţini americani – are numeroase avantaje pentru sănătate.

Potrivit Associated Press , cercetările recente care arată că circumcizia reduce riscul infectării cu HIV sau alte virusuri transmisibile sexual, reduce riscul de infecţii ale tractului urinar și chiar al cancerului la penis i-au convins pe medici să își actualizeze poziţia faţă de procedură. Ultima declaraţie pe această temă fusese dată de Academie în urmă cu 13 ani.

Fosta politică prevedea că beneficiile medicale nu sunt suficiente pentru a recomanda aplicarea circumciziei în cazul tuturor nou-născuţilor. Recomandarea curentă este dependentă total de alegerea părinţilor. „Beneficiile circumciziei nou-născuţilor justifică accesul la procedură pentru familiile care aleg să o efectueze," se arată în document. Noua politică a fost publicată în jurnalul Pediatrics.

Asigurările de sănătate din unele state acoperă costurile pentru circumcizie, pe care Centrul Federal Pentru Controlul și Bolilor le-a estimat undeva între 200 și 600 de dolari – în funcţie de statul în care se practică.