Risc sporit de leucemie la copiii născuţi de mame care consumă alcool

65

    Consumul de băuturi alcoolice de către femeile însărcinate creşte riscul apariţiei unei forme rare de leucemie la copiii nou născuţi. Studiul a fost realizat de specialişti din Franţa, aceştia concluzionând că riscul apariţiei unui cancer al sângelui la copii creşte cu 57% în cazul mamelor care folosesc alcool pe durata sarcinii. Conform unor sondaje, 12% dintre femeile însărcinate din Statele Unite au consumat alcool. Faptul este valabil şi pentru 52% din femeile însărcinate din Franţa, respectiv pentru 60% din viitoarele mămici din Rusia.       Fetusul este mai vulnerabil în primele etape ale dezvoltării sale dar, totodată, nu există nicio etapă în care să se poată spune că este imun şi total în afara oricărui risc, în cazul în care viitoarea mamă consumă alcool, a precizat dr. Patrick Zweidler McKay. (sursa: businessweek.com)

    Consumul de băuturi alcoolice de către femeile însărcinate creşte riscul apariţiei unei forme rare de leucemie la copiii nou născuţi. Studiul a fost realizat de specialişti din Franţa, aceştia concluzionând că riscul apariţiei unui cancer al sângelui la copii creşte cu 57% în cazul mamelor care folosesc alcool pe durata sarcinii. Conform unor sondaje, 12% dintre femeile însărcinate din Statele Unite au consumat alcool. Faptul este valabil şi pentru 52% din femeile însărcinate din Franţa, respectiv pentru 60% din viitoarele mămici din Rusia.

    Fetusul este mai vulnerabil în primele etape ale dezvoltării sale dar, totodată, nu există nicio etapă în care să se poată spune că este imun şi total în afara oricărui risc, în cazul în care viitoarea mamă consumă alcool, a precizat dr. Patrick Zweidler McKay. (sursa: businessweek.com)