Soarele ameliorează simptomele sclerozei

201

Expunerea la soare poate ameliora simptomele sclerozei multiple, informează Daily Mail. Un studiu efectuat în Marea Britanie a relevat că o parte semnificativă a pacienţilor internaţi din cauza sclerozei multiple sufereau simultan și de un deficit de vitamină D.

Studiul a concluzionat pe baza monitorizării a 70.000 de internări pe parcursul a peste zece ani. Cercetătorii sugerează că vitamina joacă un rol important în manifestarea bolii.

Alte cercetări par să indice importanţa luminii solare încă din perioada intrauterină. Potrivit datelor colectate de oamenii de știinţă, mai mulţi pacienţi care suferă de scleroză multiplă își aniversează nașterea în mai – însemnând că s-au format în pântecele mamei în sezonul cu mai puţin soare – comparativ cu cei născuţi în noiembrie.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurologică cronică, ce afectează sistemul nervos central și poate provoca dificultăţi în forţa și controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii și tulburări ale funcţiilor mentale.