Revista “Verily” a pornit un război împotriva imaginilor “photoshopate” (video)

892

Într-o lume suprasaturată de obiectificarea femeilor, o revistă şi-a propus să aibă succes altfel: nu folosind iluzii pentru a-și vinde ideile, ci bazându-se pe adevăr. Revista Verily, cu politica lor anti-Photoshop, oferă o altă viziune despre frumuseţea femeilor.

Într-o lume suprasaturată de obiectificarea femeilor, o revistă şi-a propus să aibă succes altfel: nu folosind iluzii pentru a-și vinde ideile, ci bazându-se pe adevăr. Revista Verily, cu politica lor anti-Photoshop, oferă o altă viziune despre frumuseţea femeilor.

Săptămâna trecută, cofondatoarea Kara Eschbach şi managerul de relaţii publice Ashley Crouch au examinat perspectivele culturale mondiale despre frumuseţea femeilor, ceea ce Crouch numeşte „cultul perfecţionării cosmetice”.Cu toate că, pentru început, susţinătorii acestei viziuni sunt în mare parte femei, nu trebuie să uităm că femeile au fost cele care au pus bazele prohibiţiei atunci când bărbaţii deveniseră alcoolici şi violenţa în familie începuse să se înmulţească.

Problema imaginilor prelucrate în Photoshop, pe care revista Verily încearcă să o combată, este că acestea schimbă perspectiva şi aşteptările privind imaginea femeii, mai exact ce este acceptabil şi ce nu. Retușarea imaginilor cu celebrităţi sau cu modele (care sunt deja într-un stadiu relativ de malnutriţie) este doar o etapă de tranziţie către probleme mai grave cum ar fi numărul crescut de bărbaţi care aleg pornografia în detrimentul unor relaţii sănătoase cu femei care arată natural şi nu aleg decepţia ca o armă a seducţiei, reclamă fondatorii revistei.

Multe femei „photoshopate” nici nu mai arată ca nişte oameni, spune Kara Eschbach şi este adevărat. Femeile vor să se simtă naturale şi frumoase, a insistat Eschbach și, fiindcă imaginea de sine nu poate fi menţinută în mod sănătos printr-o minciună, de aici şi sloganul care pune femeile pe gânduri — „Mai puţin din cine trebuie să fii, mai mult din cine eşti”.

Întrebată de Lifesitenews dacă publicul-ţintă ale acestor imagini hipersexualizate sunt femeile — cele care intră în competiţie cu alte femei — sau bărbaţii, pentru aspectul sexual al relaţiilor, Eschbach răspuns că multe subiecte din revistele pentru femei sunt despre atragerea sexului opus, dar, la urma urmei, oamenii vor să ştie că arată bine indiferent de ce aleg să poarte.

„Când vine vorba de revistele pentru femei, standardul pentru ce înseamna frumos este orientat către bărbaţi”, a adăugat Ashley Crouch, „aşa că, foarte des, femeile nu sunt încurajate să arate frumoase în avantajul trăsăturilor lor. Ele nu sunt încurajate să fie frumoase într-un mod holistic. Este de foarte multe ori un stil prea sexual, care sugerează implicit sau explicit că frumuseţea lor trebuie folosită doar pentru a atrage şi păstra un bărbat.”

Subcultura iluziilor din revistele pentru femei nu face altceva decât să adâncească prăpastia comunicării dintre bărbaţi şi femei, ducând la tensiuni de care unele companii se folosesc pentru a manipula oamenii şi a le creşte insecurităţile.Revista Verily şi-a setat ca scop să convingă oamenii că să rupă cercul vicios al imaginilor false și să trateze trucurile cosmetice ca pe nişte cârje pe care am fost manipulaţi să le dorim pentru a fi doriţi.

Sursa foto: Verily