Sarea, periculoasă pentru copiii supraponderali

337

Copiii cu vârste între 8 şi 18 ani consumă, în medie, 3,3 g de sare pe zi, depăşind cantitatea zilnică recomandată de 2,3 g. Potrivit studiului realizat de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Îmbolnăvirilor din SUA, cantitatea de sare consumată de copii este aceeaşi cu cea consumată de adulţi.

Totodată, studiul a revelvat şi legătura dintre consumul ridicat de sare şi tensiunea arterială crescută, în special în cazul copiilor supraponderali. Cercetătorii au descoperit că pentru fiecare gram de sare consumat peste cantitatea zilnică recomandată, copiii supraponderali au avut o tensiune arterială mai mare de şapte ori decât cea a copiilor cu greutate normală, în perioada experimentelor.

Sursa excesului de sare este consumul ridicat de produse procesate. Datorită proprităţii ei de a da gust, sarea este prezentă în cele mai multe alimente, inclusiv pâinea şi produsele dulci.

Cercetătorii au analizat dietele a 6.235 de copii şi au descoperit că 15% dintre aceştia suferă deja de hipertensiune arterială, potrivit USA Today.