Studiu: Decesul prematur, legat de rezistenţa musculară

188

O echipă de cercetători suedezi a descoperit că există o legătură între dezvoltarea masei musculare în adolescenţă și longevitate, cel puţin în cazul bărbaţilor. Mai exact, potrivit oamenilor de știinţă, adolescenţii mai musculoși au șanse să trăiască mai mult decât tinerii cu o rezistenţă musculară mai mică.

Cercetătorii au urmărit evoluţia a peste un milion de băieţi adolescenţi, timp de 24 de ani înainte de a-și anunţa concluziile și a le publica în British Medical Journal, relatează BBC.

Echipa din spatele studiului consideră că rezistenţa musculară reflectă, de fapt, un tonus fizic bun, per ansamblu, ceea ce ar explica legătura cu longevitatea. Ei au subliniat că descoperirea lor nu sugerează că întărirea musculaturii este secretul longevităţii.

Cu toate acestea, bărbaţii slabi, ca și cei obezi au înregistrat performanţe slabe la capitolul longevitate, în timp ce bărbaţii cu o musculatură mai dezvoltată au avut șanse mai mari de supravieţuire, lucru valabil chiar și în dreptul celor supraponderali.