Noua modă: tăierea degetului mic de la picior pentru a purta pantofi cu toc

1082

Unele femei ar face orice ca să încalţe perechea preferată de pantofi cu toc, chiar dacă preţul pe care trebuie să-l plătească este echivalent cu tratamente de mii de dolari sau operaţii care să micşoreze degetele sau chiar să taie degetul mic de la unul sau ambele picioare.

Astfel, din ce în ce mai multe femei optează pentru operaţie atunci când constată că au piciorul prea lat pentru anumite modele de pantofi cu toc. Altele aleg să îşi injecteze colagen în talpă pentru a amortiza mai bine impactul pe care îl are păşitul pe tocuri înalte.

Intrebat de Fox News cu privire la această procedură, dr. Nathan Lucas, ortoped cu vechime de 15 ani a declarat că numărul intervenţiilor chirurgicale a crescut în ultimii ani. Numai anul trecut, dr. Lucas a operat, în medie, 30 de paciente pe lună. Potrivit Asociaţiei Medicale de Ortopedie din Statele Unite ale Americii, 87% dintre femei au probleme ortopedice în timpul vieţii din cauza purtării unor pantofi incomozi. În plus, purtătorul de cuvânt al Colegiului Chirurgilor a declarat că „o operaţie al cărei unic scop este îmbunătăţirea aspectului sau mărimii piciorului are mai multe riscuri decât beneficii şi nu ar trebui să aibă loc".