Studiu: presiunea de a fi „supermame” le face pe femei alcoolice

14

Presiunea de a fi mame perfecte le face pe multe femei din Anglia să recurgă la alcool şi să îşi expună copiii la riscul de a suferi de depresie şi anxietate.

Raportul  „Bottling It Up: The Next Generation", emis de organizaţia Turning Point, a scos la iveală existenţa a 2,6 milioane de situaţii familiale, în care copiii trăiesc alături de părinţi care au o problemă cu băutura.

Consumul de băuturi alcoolice în sânul familiei este o problemă din ce în ce mai des întâlnită, conform organizaţiei Turning Point, care oferă consiliere oamenilor cu probleme complexe, precum abuzul de droguri sau alcool şi bolile mentale.

„Un element central al acestei probleme este presiunea care se pune pe mame pentru a fi perfecte", arată raportul celor de la Turning Point. Multe femei încep să abuzeze de alcool pentru a putea face faţă responsabilităţii materne.

În raport se mai arată că sănătatea mentală a copiilor este deseori afectată de viciul părinţilor. Mulţi copii din medii viciate dezvoltă tulburări precum depresii, probleme de alimentaţie şi chiar psihoze vizibile mai ales după atingerea maturităţii.

Surse: Daily Mail, Belfast Herald