SUA: Vânzarea pilulei de a doua zi fără reţetă nu va mai fi interzisă

62

În SUA, nu va mai fi interzisă vânzarea fără reţetă a pilulei de a doua zi, fiind în felul acesta accesibilă pentru femeile şi fetele de orice vârstă.

În USA, nu va mai fi interzisă vânzarea fără reţetă a pilulei de a doua zi, fiind în felul acesta accesibilă pentru femeile şi fetele de orice vârstă.

Potrivit legilor actuale, doar fetele care au peste 15 ani pot cumpăra pilula de a doua zi fără reţetă. În aprilie, însă, judecătorul Edward Korman, a hotărât ca pilula să poată fi cumpărată fără reteţă de către orice fată, indiferent de vârstă. Guvernul SUA, care a considerat că judecătorul şi-a depăşit limitele autorităţii, a apelat împotriva deciziei sale, dar se pare că fără niciun rezultat: Food and Drug Authority (FDA) se pregăteşte pentru a pune în aplicare decizia judecătorească, notează BBC.

Măsura este considerată o victorie de către proponenţii ei, care au luptat mai bine de 12 ani pentru ca această metodă de contracepţie să fie accesibilă oricărei fete sau femei. În aprilie, FDA coborâse limita de vârstă la 15 ani, dar judecătorul Korman a declarat că această normă este motivată de politică şi nejustificată din punct de vedere ştiinţific.