Evreii și musulmanii se opun unei noi reguli privind donarea organelor

140

Comunităţile evreiești și musulmane din Țara Galilor și-au manifestat opunerea faţă de planul autorităţilor de a introduce un sistem de „consimţământ presupus" cu privire la donarea organelor după moarte. Guvernul, pe de altă parte, s-a arătat deschis să colaboreze cu grupurile religioase.

Comunităţile evreiești și musulmane din Ţara Galilor și-au manifestat opunerea faţă de planul autorităţilor de a introduce un sistem de „consimţământ presupus" cu privire la donarea organelor după moarte. Guvernul, pe de altă parte, s-a arătat deschis să colaboreze cu grupurile religioase.

Sistemul pe care îl au în vedere autorităţile din Ţara Galilor presupune ca organele oricărei persoane care moare să poată fi recoltate și transplantate, excepţie făcând doar cazurile în care posibilul donator s-a arătat împotriva acestui demers.

Opoziţia reprezentanţilor religioși musulmani s-a bazat pe îngrijorarea cu privire la definirea morţii cerebrale, potrivit islamului, și cu privire la chestiunea consimţământului, rezumă BBC.

Stanley Soffa, președintele Consiliului Reprezentativ Evreiesc din South Wales a declarat că, în cadrul comunităţii sale există convingerea că „oamenii, sau familiile lor, ar trebui să aibă posibilitatea să își dea acordul înainte ca organele celui decedat să fie prelevate pentru transplant."