Trei plante medicinale pe care să le crești acasă

483

La fel cum unele gospodine au ales să crească pe pervazul de la bucătărie ghivece frumoase de plante aromate, precum busuioc sau rozmarin, în loc să le cumpere la plic din supermarketuri, la fel se pot crește și plante medicinale, care să îţi protejeze sănătatea.

De fapt, una dintre ele este chiar busuiocul, care, pe lângă poprietăţile sale culinare, este și un bun detoxifiant sub formă de ceai. Busuiocul se cultivă ușor și este simplu de întreţinut. Seminţele trebuie plantate nu foarte adânc și udate zilnic. Ghiveciul trebuie pus la lumină și ai grijă, când rupi tufa, să nu rupi și lăstarii.

Ceaiul de cimbru are proprietăţi antiseptice și calmante, deci este bun de băut la o răceală, dacă tușești sau te doare gâtul. Culege două-trei rămurele din ghivechi, strivește-le în cană și toarnă apă clocotită peste ele. Infuzia durează aproximativ 10 minute.

Frunzele proaspete de mentă sunt folosite în salate, în supe sau în unele deserturi. Dar menta proaspătă este și un bun calmant al durerilor de cap, de burtă și previne diareea. Se cultivă într-un ghiveci spaţios și se udă la două zile, conform femeia.ro