Victimele modei: jeanșii skinny pot provoca leziuni ale nervilor

117

Persoanele care îndrăgesc jeanșii stâmţi se pot alege cu leziuni nervoase grave provocate de către purtarea acestui tip de vestimentaţie, simptomele manifestându-se sub forma unor furnicături, amorţeli şi dureri în partea superioară a picioarelor.

Persoanele care îndrăgesc jeanșii stânși se pot alege cu leziuni nervoase grave provocate de către purtarea acestui tip de vestimentaţie, simptomele manifestându-se sub forma unor furnicături, amorţeli şi dureri în partea superioară a picioarelor.

„Meralgia paresthetica", este denumirea acestei tulburării des întâlnite printre persoanele care aleg să poarte haine ultra-strâmte, Această tulburare se manifestă prin furnicături sau senzaţii de arsură la coapse, în cazuri extreme ea putând cauza chiar scleroză multiplă.

„Este o afectiune care apare atunci când unul dintre nervii care se regăsec în partea exterioară a coapselor, este strâns" afirmă dr. Karen Boyle de la Centrul Medical din Baltimore, potrivit DailyMail.

În plus, purtarea tocurilor înalte și a blugilor skinny, pentru a creea iluzia picioarelor lungi, agravează simptomele deoarece înclinarea pelvisului crește presiunea.