Medicina neconvenţională e popularizată, mai nou, și pe smartphone

244

O nouă aplicaţie pentru smartphone va putea în curând indica starea de sănătate a unei persoane, prin simpla fotografiere a limbii, susţin cercetătorii de la Universitatea din Missouri.

O nouă aplicaţie pentru smartphone va putea, în curând, indica starea de sănătate a unei persoane, prin simpla fotografiere a limbii, susţin cercetătorii de la Universitatea din Missouri.

Echipa care desfășoară proiectul se află în cursul dezvoltării unui sistem care poate analiza imagini folosind un principiu chinez de 5.000 de ani, care se bazează pe fluxul și echilibrul energiei pozitive și negative din organism, folosind limba drept cheie pentru sănătatea fizică (sau „Zheng") a unei persoane.

Software-ul analizează imiaginile bazate pe culoarea limbii și suprafaţa acoperită a zonelor care prezintă semne de Zheng „fiebinte" sau „rece". Nunaţele de roșu sunt asociate cu fierbinte iar stratul alb de pe limbă cu cel rece.

„Aceste semne nu se referă direct la temperature corpului nostru, ci mai degrabă la o suită de simptome asociate cu starea noastră de sănătate" afirmă profesorul și autorul studiului Dong Xu, potrivit Daily Mail.

În cadrul studiului au fost analizate limbile la 263 de pacienţi cu gastrită și 48 de persoane sănătoase, primul grup prezentând o infecţie cu bacteria cunoscută sub denumirea de Helicobacter pylori. Aceste persoane fuseseră clasificate anterior cu Zheng fie cald sau rece. Acest lucru a permis cercetătorilor să verifice acurateţea analizei softaware-ului.

„Software-ul nostru a fost capabil să clasifice oamenii pe baza statutului lor Zheng. În continuare vom lucra la îmbunătăţirea capacităţii, ca în cele din urmă toată lumea să poată folosi acest instrument la domiciliu, utilizând webcam-uri sau smartphone-uri. Aceste lucru le va permite să monitorizeze Zheng-ul lor și să beneficieze de o avertizare timpurie cu privire la posibilele boli" afirmă Ye Duan, co-autorul studiului, profesor în știinţa calculatoarelor la UM, potrivit DailyMail.