VIDEO: Caz şocant de neglijenţă medicală în India

41

Un caz de sterilizare în masă a femeilor a avut loc în India, suscitând atenţia presei indiene, dar şi celei internaţionale.

Conform canalului de teleziviune indian NDTV, „fiecare regulă a fost încălcată pentru a face aceste sterilizări". Doar doi doctori au operat 103 femei într-o singură zi, în Bengal. Unele dintre operaţii s-au făcut în spital, dar cele mai multe s-au făcut în aer liber, spitalul având doar 30 de paturi. Femeile, încă sub efectul anestezicului au fost abandonate pe asfalt să îşi revină.

Conform regulilor medicale, un doctor nu are voie să opereze mai mult de 25 de cazuri într-o zi. Corespondenţii locali spun că asemenea proceduri sunt normale în taberele de sterilizare, dar că deobicei se ridică nişte corturi pentru ca femeile operate să nu stea în soare şi căldură, până îşi revin în simţuri şi pot pleca acasă. Militanţii pentru drepturile omului spun că asemenea tabere există peste tot în India, dar mai ales în zonele cele mai sărace.

Autorităţile au pornit o investigaţie în acest caz, scrie Huffington Post. Curtea Supremă a elaborat un ghid cu reguli stricte pentru asemenea operaţii de sterilizare, care se pare că au fost complet ignorate în acest caz.În India, politicile guvernamentele încurajează femeile să se supună procedurii de sterilizare, ca o metodă contraceptivă, conform Earth Policy Institute.