Video: Cum se vede naşterea unui copil, în pântecele mamei

4088

Medicii de la un spital din Berlin au dat publicităţii un clip video cu prima filmare în timp real a naşterii unui copil, aşa cum se vede ea în interiorul organismului mamei. Clipul a fost posibil cu ajutorul unui aparat tomograf care a captat imagini cu ajutorul tehnicii rezonanţei magnetice (MRI).

Clipul de doar 30 de secunde arată copilul cum coboară pe canalul de naştere (vagin) al mamei în vârstă de 24 de ani, care s-a oferit voluntar pentru proiect. Filmarea a necesitat utilizarea unui aparat tomograf special conceput cu o deschidere mare şi a fost oprită înainte de venirea pe lume a copilului, pentru a-l proteja pe acesta de expunerea la zgomotului tomografului.

Deşi experimentul a avut loc în noiembrie 2010, medicii nu au făcut publice, până de curând, decât instantanee din film, notează Daily Mail.

Clipul video ar putea aduce noi informaţii despre procesul naşterii, care să le permită oamenilor de ştiinţă să cerceteze detalii ale acestuia care să explice, de pildă, de ce 15% dintre femei necesită operaţie cezariană fiindcă bebeluşii lor nu se deplasează suficient prin canalul de naştere.