Video: La 25 de ani a rămas fără dinţi din cauza dependenţei de cola

106

Dependenţa de băuturi acidulate l-a costat scump pe un australian care, la numai 25 de ani, şi-a pierdut toţi dinţii, din cauza obiceiului de a bea între şase şi opt litri de cola pe zi, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Totul a început de la uşurinţa cu care William Kennewell a avut acces la Coca Cola, ca urmare a carierei sale în industria hotelieră. Timp de câţiva ani, William a înlocuit apa cu suc acidulat, ceea ce a condus la o deteriorare a sănătăţii dinţilor. Compoziţia sucurilor a făcut ca William să rămână doar cu 13 dinţi, din totalul de 28 ai unei persoane obişnuite (sau 32 cu măselele de minte).

Din păcate, dinţii nu erau cea mai mare problemă. Din cauza infecţiilor cauzate de carii, starea sa generală de sănătate a fost afectată. Ca urmare a extracţiei celor 13 dinţi care nu erau sănătoşi şi înlocuirii lor cu o proteză, starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit.

În prezent, experţii australieni folosesc dependenţa lui Kennewell ca studiu de caz pentru a demonstra de ce tinerii ar trebui să evite băuturile acidulate şi bogate în zaharuri. În acest sens, doctorul Jason Armfield de la Centrul australian de Cercetare pentru Sănătatea Dentară a cerut ca pe eticheta băuturilor răcoritoare să fie menţionat şi riscul apariţiei cariilor dentare.