Vizitele la Urgenţe s-au dublat din cauza băuturilor energizante

200

Un sondaj realizat de Administraţia pentru Abuz de Substanţe şi Probleme Mintale (SAMHSA), din cadrul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite, arată că vizitele la Urgenţe, cauzate de consumul de băuturi energizante, s-a dublat.

Între anii 2007 şi 2011, numărul celor care au apelat la serviciile spitalelor de urgenţă în urma consumului de băuturi energizante, a crescut de la 10.000 la peste 20.000, odată cu popularizarea acestui tip de băutură printre tinerii de 18-25 de ani.

Doctorii spun că un consum abuziv al acestor substanţe poate cauza bătăi iregulare ale inimii şi poate provoca anxietate. Consumul lor s-ar putea dovedi fatal pentru cei care au o problemă coronariană, sau au o inimă mai slabă, scrie USA Today.

Conform sondajului realizat de guvernul american, 42% dintre cazurile raportate de spitale implică combinarea băuturilor energizante cu alcool, medicamente stimulante sau chiar droguri. În medie, o doză de băutură energizantă conţine cantitatea de cafeină regăsită în cinci ceşti de cafea. Majoritatea pacienţilor care au avut probleme consumaseră două sau mai multe doze.

Asociaţia Americană a Producătorilor de Băuturi (ABA)a criticat studiul, pentru că nu oferă informaţii despre starea de sănătate generală a pacienţilor şi nici despre simptomele care i-au adus la Urgenţe.