4 din 5 prostituate din UE sunt românce

1818

Fenomenul traficului de carne vie din România este principala sursă de sclavie din Uniunea Europeană, arată un raport întocmit de Comisia Europeană, citat de Deutsche Welle.

Patru din cinci femei de pe teritoriul UE obligate să se prostitueze sunt de naţionalitate română, arată raportul realizat de Comisia Europeană. Documentul arată că cele mai multe victime ale acestui fenomen se înregistrează în rândul femeilor, iar România şi Bulgaria se află în fruntea clasamentului statelor europene în ceea ce priveşte sclavia modernă. 61% din totalul actelor de trafic uman provin de pe teritoriul Uniunii Europene. Nigeria şi China sunt ţările cu cele mai multe persoane traficate din afara spaţiului european.

La nivel european, numărul victimelor care cad pradă traficului de carne vie însumează aproximativ 24.000 de personae, în perioada 2008-2010. Estimările realizate de Organizaţia Mondială a Muncii sunt însă mult mai alarmante. Astfel, numărul la care se ridică traficul uman se ridică la 900.000 de persoane, incluzând atât activităţi precum prostituţia, dar şi cerşetoria, forme de exploatare prin muncă la negru sau răpirile de copii pentru plasarea în cadrul reţelelor de adopţii internaţionale sau răpirile realizate de cei care se ocupă cu traficul de organe.

Deşi în 2011, statele Uniunii Europene au convenit asupra unui set de norme în vederea combaterii traficului de carne vie, numai 27 de ţări au adoptat aceste măsuri.