Studiu: Succesul în viaţă depinde de cum citim la 7 ani

340

Cât de bine ştim să scriem şi să citim la vârsta de 7 ani determină succesul nostru în viaţă arată un studiu scotia, citat de Daily Mail.

Stuart Ritchie şi Timothy Bates de la Universitatea din Edinburgh au vrut să testeze dacă abilităţile de scriere şi socotire au efect şi asupra urcării în ierarhia socială, contribuind la angajarea într-un loc de muncă bun, primirea unui salariu mare sau în găsirea unei locuinţe bune.

Cercetătorii au adunat date despre oamenii născuţi în anul 1958, folosind informaţiile preluate din Studiul Naţional pentru Dezvoltarea Copilului (studiu de mare anvergură, la care au participat peste 17.000 de oameni din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor), pe o perioadă de aproximativ 50 de ani.

În urma analizei datelor, oamenii de ştiinţă au putut observa că participanţii cu valori ridicate înregistrate în ceea ce priveşte abilităţile matematice şi de citire au dobândit mai târziu, la maturitate, un loc de muncă mai bun, venituri mai mari şi o locuinţă mai bună. Aceste capacităţi dobândite până la vârsta de şapte ani au contribuit la stabilirea locului lor în ierarhia socială peste 35 de ani.

Rezultatele sugerează că, independent de cât de deştept este sau câţi ani petrece în şcoală şi chiar cu ce statut social s-a născut, abilităţile dobândite în copilărie joacă un rol important pe tot parcursul vieţii. Ritchie şi Bates iau în considerare că în acest proces, şi genele ar putea juca un rol important.