4 sfaturi pentru zilele în care pare că nimic nu merge bine

3241

Cu toţii am avut de înfruntat, cel puţin o dată, o zi în care toate lucrurile au mers pe dos. În astfel de momente, de cele mai multe ori, ne lăsăm purtaţi de emoţiile negative acumulate, iar acest lucru ne poate afecta relaţiile cu cei din jurul nostru. Vestea bună este că, folosind câteva trucuri, poţi lucra cu tine pentru a depăşi aceste zile mohorâte care îţi dau bătăi de cap. Află care sunt acestea.

Atunci când toate lucrurile merg prost, fie la serviciu, fie acasă în familie, avem tendinţa de a acumula frustrări, nelinişte şi chiar mânie. Acest bagaj emoţional negativ pe care îl cărăm după noi se poate răsfrânge asupra celor dragi. Pentru a face faţă acestor momente, Suburbia Uncovered recomandă câteva metode care te pot ajuta în lupta cu cele mai groaznice zile care îţi tulbură liniştea:

Acordă-ţi timp şi spaţiu! Dacă ai avut o zi stresantă la serviciu, foloseşte drumul spre casă pentru a te detaşa de problemele de la job. Poţi, de asemenea, profita de timpul şi energia pe care le ai după programul de lucru pentru a-ţi invita un prieten sau partenerul de viaţă să faceţi o scurtă plimbare sau ai putea chiar să îţi aloci 20 de minute pentru a face puţină mişcare.

Împărtăşeşte-ţi sentimentele în mod sincer şi deschis! Sunt anumite momente când comunicarea este dificilă, dar simplul fapt că îi dezvălui partenerului de viaţă sau altei persoane importante pentru tine faptul că ai avut o zi mohorâtă, poate avea impact pozitiv. Pe lângă faptul că ar putea să te ajute să te eliberezi de povara emoţională, le vei transmite celorlalţi că starea ta psihică nu a fost creată de aceştia. Cuvintele, gesturile şi sprijinul lor ar putea fi o alinare pentru starea ta, poate chiar ceea ce aveai nevoie pentru a trece peste starea negativă care te-a afectat.

Găseşte-ţi o perspectivă pozitivă asupra vieţii! O zi proastă ne poate întuneca gândurile, dar în viaţa noastră există şi alte elemente care ne pot face viaţa frumoasă. Observă aceste elemente care îţi aduc bucurie şi care îţi demonstrează că viaţa nu se rezumă doar la evenimentele negative trăite într-o zi. Fie că e vorba de copiii tăi care se joacă prin casă, de partenerul de viaţă care îţi stă alături la bine şi la greu, de cei dragi, toate acestea îţi pot schimba perspectiva sumbră.

Caută comuniunea cu Dumnezeu! Rugăciunea poate alina suferinţa și te poate ajuta să găsești liniștea și pacea de care ai nevoie.